Uitstappen

Elche,el parmoral (Op 30 km)
Torrevieja (op 35 km)
Murcia (op 20 km)
Orihuela (op 12 km)
Benidorm (op 110 km)
Alicante (op 45 km)
Calpe (op 125 km)

Elche, El Palmoral

Ligt in de provincie Alicante en  in de regio Valencia. Er wonen ca 200000 inwoners. Het is een van de oudste plaatsen in Spanje.
De omgeving is een bevloeid landbouwgebied dat sinaasappelen, vijgen, amandelen, granaatappels en vooral dadels levert. Er is een conservenindustrie, fruit, en vervaardiging van schoenen en producten van papierindustrie. Jaarlijks wordt op 15 augustus. in de 17de-eeuwse kerk Santa María een uit het eind van de 13de eeuw stammend,  mondeling overgeleverd mysteriespel over de dood en de tenhemelopneming van Maria opgevoerd.
In Elche bevindt zich de grootste dadelpalmenoase van Europa: El Palmeral. De bomen worden in afzonderlijke hortes gekweekt. Eén ervan, de Huerto del Cura is  toegankelijk. Is elke dag geopend van 9.00-18.00 uur. Men krijgt er een goed beeld van de kweektechnieken, het oogsten van de dadels en de toepassing van de gedroogde en gebleekte bladeren voor  vlechtwerk. Ook treft men er citrusbomen, vetplanten en andere mediterrane planten aan. Volgens traditie zegt men dat de palmentuin van  Elche te danken is aan de Feniciërs. De huidige palmenbossen echter zijn vooral te danken aan de Moren. Na de nederlaag van de Moren vaardigde Jaime I de Veroveraar strenge wetten uit ter bescherming van de bossen. Deze wetten worden nu nog gehandhaafd.
elcheelcheelche

elcheelcheelche